Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi er vilde med at shoppe, og vi gør det i højere og højere grad. Hvert år slår online handlen rekorder, og der bliver shoppet for millioner hver eneste dag. Så selvom det procentvis er en meget lille andel, så kommer der stadig flere og flere sager, hvor forbrugere bliver snydt på den ene eller anden måde. Eksempelvis er der for tiden, mange der bliver snydt af, at den pris de ser en varer til, kræver at de er medlem, og ved at købe bliver de også pludselig medlem og skal betale et månedligt beløb.

Der er desværre flere og flere af de sager, fordi der er mange lidt lyssky webshopejere der ser stort potentiale, i at have en stor kundebase med folk der betaler et månedligt beløb, ikke mindst hvis de slet ikke gør brug af deres muligheder, men bare betaler det månedlige beløb. Hvis der skildres helt almindeligt og tydeligt med dette, er det naturligvis på ingen måde et problem. Det er sjældent at det reelt er i forbrugernes interesse, men det må trods alt være op til til den enkelte at vurdere.

Det store problem er, at mens der er mange virksomheder der og hjemmesider, der er gode til at beskrive deres betingelser, så er der også en lang række virksomheder, der er bedre til at skjule dem. Hvis en webshop tydeligt viser sine betingelser, er det som regel fordi de ikke har noget at skjule.

Herunder kan du se to eksempler på hjemmesider, hvor det er meget forskelligt hvor tydeligt, deres betingelser fremgår. Så kan du jo selv vurdere, hvem du helst ville handle med. Første eksempel er stofgiganten, der forhandler metervarer. Her kan du meget tydeligt se handelsbetingelser.

Et andet eksempel er det store internationale foretagende Wish, hvor man end ikke kan se varerne, medmindre man logger ind først og altså ikke har mulighed for at læse betingelser før man allerede har tilmeldt sig. Altså et sted hvor det er en god ide at være opmærksom på, hvad man går ind til.