
Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.
De fleste har på et eller andet tidspunkt prøvet at bestille noget over nettet for efterfølgende at erfare, at det aldrig dukker op. Et sådant køb er typisk foretaget ved en falsk webshop, der giver sig ud for at være en rigtig. Se her, hvordan du nemt lurer, om der er tale om en rigtig shop.
#1: Tjek shoppens CVR-nummer
Alle webshops i Danmark er udstyret med et CVR-nummer. Det behøver ikke nødvendigvis at være webshoppens navn, der er tilknyttet med CVR-nummeret, men det er lovpligtigt, at det skal fremgå af webshoppen.
Hvis du finder webshoppens CVR-nummer, kan du prøve at slå det op på Proff.dk, hvor der burde dukke navn på ejeren op. I de fleste tilfælde vil der være tale om en ægte webshop, hvis du kan slå CVR-nummeret op. Det betyder dog ikke altid, at servicen er i top, blot fordi du kan slå det op.
Det kan også være klogt at handle how webshops, man kender i forvejen. Skal du købe plantesten til haven, så giver det mening at du køber dem Davidsen frem for at købe det hos billigeplantesten.ru
#2: Virker det for godt til at være sandt?
Typisk vil de falske webshops have priser, der er så lave, at det næsten må være for godt til at være sandt. Hvis du finder en webshop, hvor priserne ligger langt under den pris, du kan finde på andre sider, bør du undersøge, hvorvidt der er tale om en rigtig webshop.
Det kan naturligvis også være, at du bare er faldet over et rigtig godt tilbud. Prøv at søge efter navnet på webshoppen i Google og se, om der dukker anmeldelser op. Hvis de har en god score på Trustpilot, er der sandsynligvis tale om en ægte webshop.
#3: Hvordan er sproget på siden?
En falsk webshop vil i langt de fleste tilfælde ikke være bygget i Danmark. Derfor er der stor sandsynlighed for, at teksten på hjemmesiden er autogenereret via Google Translate eller en tilsvarende tjeneste.
Her er det muligt at oversætte den engelske tekst til alle de sprogversioner, bagmændene ønsker. Det gælder naturligvis også dansk. Det er dog nemt at se, da Google Translate ikke er 100 % korrekt i sine oversættelser – og det kan du bruge til din fordel. Hvis sproget på siden halter, bør dine alarmklokker ringe.
Om forfatteren:Onlinerettigheder.dk
Flere indlæg fraOnlinerettigheder.dk