Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Langt de fleste ting af det vi køber er dækket af fortrydelsesret, og derfor kan man godt komme til at gå lidt rundt i en klokke og tro, at alt hvad man køber kan leveres tilbage, hvis man ikke er tilfreds, ellers hvis man slet og ret har fortrudt sit køb og derfor gerne vil returnere.

I disse dage kan det måske også være fristende at bestille en charterrejse da vejret er lidt kedeligt og gråt, og skulle det så klare op, kan du afbestille rejsen. Det skal dog med det samme siges, at dette er en rigtig dårlig ide, rejser er nemlig en af de ting, der ikke er dækket af fortrydelsesret.

Da rejser ikke er dækket af forbrugeraftaleloven, og derfor gælder der ikke helt de samme regler og dermed også rettigheder, som vi er vant til at kende. Det betyder nemlig, at der ikke står noget i den loven om at man kan fortryde køb af rejser. Det betyder også, at selv hvis man bliver forhindret i at rejse på grund af en sygdom eller lignende, er der ikke noget at stille op.

Køb rejseforsikring

Sidstnævnte kan man dog forsikre sig mod, ved at tegne en afbestillingsforsikring, hvilket mere eller mindre alle rejseselskaber tilbyder. Har man tegnet en sådan, kan man afbestille rejsen, hvis man bliver syg, eller hvis man der kommer dødsfald eller alvorlig sygdom hos den absolut nærmeste familie. Rejseforsikringer ligger ofte i den dyre ende, og man skal derfor overveje nøje, om det er noget der kan betale sig, ikke mindst hvis der er tale om en billig rejse.

Har man bestilt med sit mastercard, er man i mange tilfælde også dækket af en forsikring, dette skal man dog tjekke i sine betingelser, og ofte koster det et procentbeløb af rejsens pris at betale med mastercard, hvilket kan løbe op i mange hunderede kroner.