Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvert år er der mange, der står i den situation, at de mister deres arbejde, og dermed mister deres indtjeningsgrundlag. Heldigvis er de fleste danskere medlem af en a-kasse, men det er langt fra alle, der har sat sig ind i de regler der omkring at modtage dagpenge.

Du ved sikkert, at du har ret til at modtage dagpenge, når du har været medlem af en a-kasse i en vis periode (typisk er det omkring et år). Men ved du egentlig hvor meget du har ret til, og ved du hvilke andre regler der følger med? Eksempelvis at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkeder og tjekke jobopslag og søge arbejde ugentligt.

Det kan også være, at du har mulighed for at få noget arbejde 10 timer om ugen, hvordan modregnes dette i dagpengene og havd er supplererende dagpenge. Hvis du kender alle reglerne er der naturligvis ingen problemer, men hvis ikke, kan det være en rigtig god ide at sætte sig ind i dem. Du kan læse mere om reglerne for dagpenge her.

Dagpengesystemet er et system, der er lavet som et økonomisk sikkerhedsnet, og det er lavet på en måde, så det skal kunne passe ned over så mange som muligt. Det er netop derfor, at der er så mange regler og paragraffer, så det passer over en bred kam. Det betyder også, at det er en rigtig god ide at kende systemet godt, hvis man på et tidspunkt står i den situation, at man skulle få brug for det.

Der er desværre mange der prøver at udnytte systemet, og som det er tilfældet med forsikringer, så er det dem der snyder, der koster alle de andre højere præmier.