Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Du skal nok mere eller mindre have boet under en sten de sidste mange måneder, hvis du ikke har læst om kryptovalutaer. Hvis det ord ikke lige siger dig noget, så gør ordet bitcoin nok. Bitcoin er klart den mest omtalte kryptovaluta, og er da målt i værdi også den største. Den megen omtale er kommet efter astronomiske det sidste års tid, hvor den er steget med langt over 1000%, selvom det er faldet gevaldigt i starten af 2018. Det er ikke den valuta, der er steget mest i værdi, men er alligevel damplokomotivet der for alvor har fået fokus på denne “nye” form for investering. De ekstreme stigninger har fået mange helt almindelige danskere til at kaste deres kærlighed på bitcoins og andre valutaer i håbet om at komme med på en af disse stigninger – Du kan læse omkring stigningerne her på Lån.dk

Regler i et lovløst marked?

Men hvordan er det nu lige med regler og rettigheder omkring handel med kryptovaluta? Lad det være sagt med det samme, de er ikke enkle og de er heller ikke sort hvide. En af grundene til at kryptovalutaerne kan stige og falde så meget er, at de ikke er reguleret på samme måde som en hvilken som helst anden rigtig valuta. Selvom det er usandsynligt at det skulle ske, så kan bitcoinen principielt forsvinde fra jordens overflade i morgen. Det helt store problem i dette, er at der reelt ikke er meget man ville kunne gøre i den situation. Ens “penge” er en lille kodestreng, og selvom denne kodestreng er unik og efter sigende ikke kan kopieres eller ændres, så kan du ikke tage den og putte den i en bankboks. Forsvinder den er dine penge væk, og det samme er din investering.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at der kan være rigtig mange penge at tjene, og der er mange der har tjent millioner på en meget kort periode med en relativ lille investering. Med dine rettigheder som køber/investor er meget begrænset. Det er derfor en rigtig farlig ting at investere stort i, for selvom du kan tjene mange penge, kan du miste alle sammen på få timer.