Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det kan være, at du har hørt begrebet ’HR-administration’ og undret dig over, hvad betegnelsen egentlig dækker over.

HR-administration omfatter den type arbejde, som en virksomhed udfører i forbindelse med administration af virksomhedens aktiviteter indenfor human ressources. Med andre ord, så dækker betegnelsen for arbejde i forbindelse med at finde nye medarbejdere gennem rekruttering, udarbejdelse af ansættelseskontrakter, udførelse af lovpligtig arbejdspladsvurdering og tilfredshedsundersøgelser, samt sparring og rådgivning omkring personalejura.

Betegnelsen omfatter dermed al den gængse type af HR-arbejde, som en virksomhed må forventes at skulle udføre for at kunne fungere som en moderne, tidssvarende virksomhed på arbejdsmarkedet.

Hvis ikke virksomheden er stor nok til at have sin egen HR-afdeling, kan den få hjælp fra en ekstern HR-konsulent eller et HR-bureau, som for eksempel HRpeople.

Slip for HR-opgaverne og få hjælp udefra

At have en permanent HR-afdeling er noget, som kun de største virksomheder kan have. Grunden til dette er, at det er meget dyrt at afholde udgifter til kontorpladser og HR-personale. Når dette er sagt, så er det også meget fordelagtigt at have adgang til HR-rådgivning.

HR-afdelingen varetager nemlig som nævnt kritiske funktioner i forhold til administration af medarbejderne og deres arbejdsforhold. HR-administrationen hjælper ledelsen med at finde de rette kandidater til jobsamtalerne samt at bruge tidssvarende analyseværktøjer i forhold til at foretage tilfredshedsundersøgelser og trivselsmålinger.

I store virksomheder er ledelsen helt afhængig af denne type arbejde for at sikre, at medarbejderne er tilfredse og kan fastholdes i deres stillinger.

Men fordi det er dyrt, har mindre virksomheder sjældent mulighed for at have deres egne, HR-afdelinger. Derfor vælger mange mindre virksomheder at få HR-administration fra et specialiseret HR-bureau.

Fordelene er mange: virksomheden får adgang til nøjagtig den samme type hjælp som de større virksomheder. Virksomheden kan gennem HR-rådgivning fra en ekstern konsulentvirksomhed derved sikre sig, at den er opdateret med og tidssvarende i forhold den gældende lovgivning og overenskomster, samt at de ansatte ledes i forhold til den bedste praksis. Du kan læse mere om HR-administration her.

Når du får hjælp udefra til din virksomheds HR-arbejde, optimerer du derfor forholdet mellem omkostninger og udbytte. Du kan nemlig nøjes med kun at hyre HR-hjælp til din virksomhed, når du har brug for det. Derved slipper du for udgifter til at have en permanent HR-afdeling, som de større virksomheder har.

Dette sikrer din virksomhed et agilt setup, som er både konkurrencedygtigt og moderne. Hvis ikke du endnu får hjælp til din virksomheds HR-administration, så ved du i hvert fald nu, hvor du skal starte!