Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

 

Det er vigtigt, at du vælger de rigtige briller, hvis du har nedsat syn. Samtidig skal du være opmærksom på, at brillerne bliver en del af din personlighed, hvorfor du bør finde nogle, som du synes matcher den, du er. Brilleglas skal give personen, der bærer brillerne, et optimalt syn. Optikeren skal dog også hjælpe dig med at vælge det rigtige stel, så brillerne sidder optimalt, men også at du har mulighed for at tilpasse glassene, så de matcher din person.

Vælg briller ud fra din personlighed

Det bedste, du kan gøre, når du skal vælge briller, er at vælge nogle, som matcher din personlighed. Samtidig skal du dog være opmærksom på, at de skal passe til din hovedform, da nogle briller får dit hoved til at se rundere, smallere eller bredere ud. Der er mange ting, du skal være opmærksom på, og i sidste ende handler det blot om at prøve flere forskellige modeller, indtil du har fundet dem, du synes klæder dig bedst.

Sådan vælger du de rigtige glas

Når du har fundet en optiker (du kan se en oversigt hos Optikteam.dk), som kan hjælpe dig med at vælge briller, er det normalt, at det første, du gør, er at kigge efter briller, som passer til dig. Du kigger typisk på stellene, men det er faktisk ikke den mest optimale måde at finde briller på. I mange tilfælde er det bedre først at lede efter brilleglas, der passer til dit syn, så du er sikker på, at du kan finde et stel, som passer til dem efterfølgende.

Der blev tidligere typisk brugt mineralglas, når der skulle fremstilles brilleglas, men i dag bliver glas af plastik mere og mere udbredte. Udviklingen har flere forskellige fordele. Eksempelvis er den øgede brudstyrke af glassene med til at gøre, de holder bedre. Herudover er der mindre risiko for, at du får skader på øjnene, hvis brillerne går i stykker.