Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Som individ og borger har du selvfølgelig en lang række rettigheder. I den virkelige verden har du en lang række som der ikke kan diskuteres, men hvilke af de rettigheder gælder online og hvem er der til at håndhæve de rettigheder? Størstedelen af aktiviteten foregår jo på private platforme og derfor er der livlige diskussioner omkring hvor lang skal ytringsfriheden række? Må man sige potentielt krænkende ting på Facebook uden de må slette det, eller må de slette det som de vil hvis de mener det giver de andre bruger en dårlig oplevelse?

Det handler selvfølgelig om at beskytte de rettigheder man har. Er man en kreativ sjæl så har man mange ting man gerne vil have beskyttet så folk ikke stjæler det og man ikke får penge for det arbejde man har lavet.

I det virkelige liv er det lidt mere klare at have overblik over sine rettigheder, det kunne f.eks. være ting som privatejendomsret og den føromtalte ytringsfrihed. Oplever man f.eks. at folk bryder ind på ens grund og ind i ens hus er der slet ingen tvivl om hvorvidt man har fået krænket sine rettigheder og der kan man så kalde på politiet til at føre sagen videre og dømme dem der har overtrådt loven. Vil man for resten gerne forhindre så meget som muligt at der kommer indbrudstyve, så kan man tage fat i en låsesmed som kan kigge ens låsesystem i gennem for at se om det er sikkert nok.

Debatten om hvorvidt hvilke rettigheder man har online, i hvilket omfang de skal gælde og hvem der skal overholde det er nok noget der vil blive diskuteret i noget tid endnu og der er mange forskellige holdninger til hvor meget man skal regulere internettet. Nogle politikere vil gerne regulere det meget for at komme noget af alt det dårlige der sker derinde til livs, men andre vil gerne bevare det frie internet da der er langt mere godt kommet ud af det frie internet end.