Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Ligesom med alle andre varer, er der et kæmpestort udvalg af babytøj på nettet. Det skyldes især kombinationen af, at små børn meget tit skal have nyt tøj, og at mange forældre gerne vil klæde deres børn i det allerbedste. Men er det altid en god idé at købe babytøj på nettet, eller skal du holde fast i butikkerne lidt endnu?

Ulempe: Svært at vurdere tøjets størrelse og stand

En ulempe ved at købe tøj på nettet er, at det er svært at vurdere tøjets størrelse. Hvis baby nærmer sig næste størrelse, kan det især være svært at vurdere. Hertil kommer, at leverings- og returneringstiden for køb på nettet er længere end ved køb i butik. Det betyder, at barnet kan være vokset helt fra tøjet, når du får den rigtige størrelse hjem.

Hvis du køber brugt tøj kan det samtidig være svært at vurdere tøjets stand, og køber du af en privat, har du som udgangspunkt ingen fortrydelsesret.

Fordel: Stort udvalg og gode priser

Den altoverskyggende fordel ved at købe på nettet er, at du har et meget stort udvalg. Her er både nyt og brugt tøj, og du kan købe fra hele landet – og udlandet.

Når du køber fra butikker i EU, har du som udgangspunkt samme rettigheder, som når du køber fra Danmark. Tit er udvalget i de danske butikker dog mere end rigeligt.

Når du køber på nettet, får du samtidig adgang til nichemarkeder som økologisk tøj, bæredygtigt produceret tøj og lignende. Det kan være meget gavnligt for både baby og miljøet, så her er der rigtig god grund til at være kritisk over for de klassiske butikker.

På nettet har du også et meget stort udvalg af brugt babytøj, som blandt andet sælges på Facebook eller via sider som Vigga.dk. Fra private kan du ofte købe kasser med tøj til de første par år samlet. På den måde sparer du rigtig mange penge, og du kan sælge det gode tøj videre igen bagefter. På den måde får du endnu mere ud af det, og naturen er sparet for en omgang skadelig tøjproduktion.