Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Udvalget af højtalere er nærmest uendeligt, og der kan være mange fordele ved at købe din nye højtaler på nettet. Udvalget er nemlig langt større end i en fysisk butik, og du kan ofte spare mange penge. Der er dog mange ting at være opmærksom på, hvis du vil have den helt rigtige højtaler, så vi har samlet et par tips til, hvad du skal overveje.

Jackstik, Bluetooth eller Chromecast?

Jackstikket er efterhånden den gammeldags løsning, men det er nødvendigt, hvis din enhed ikke har Bluetooth eller Wi-Fi.

Hvis du vil have en trådløs højtaler, skal du vælge mellem Bluetooth og Chromecast. Chromecast-højtalere er meget nye på markedet, men de har fået rigtig gode anmeldelser. I stedet for at spille over din enheds Bluetooth-forbindelse, spiller de direkte over Wi-Fi, hvilket giver en langt bedre lyd. Samtidig bliver musikken ikke forstyrret, når du bruger enheden til andre ting.

Hvis dine gæster har Chromecast-appen, kan de også være med til at styre musikken, så der ikke altid er en bestemt telefon, der er bundet til musikanlægget hele aftenen. Til gengæld skal musikken gå over Wi-Fi, så du kan som udgangspunkt ikke bruge højtaleren i haven eller parken. Her er en Bluetooth-højtaler til gengæld rigtig smart, fordi den ikke skal bruge andet end din enhed for at kunne afspille musik, så du kan tage den med alle steder.

Batteri eller ledning

Det leder os videre til det næste punkt, du skal overveje, når du køber en højtaler. Hvis du vil kunne tage den med dig rundt, skal du nemlig have en højtaler med batteri, så du ikke er afhængig af strøm. I dag er mange højtalere lavet som en kombination, så de skal lades op indimellem, men kan holde ret længe på en opladning. Så skal du bare sørge for at lade højtaleren op, når du er hjemme.

God lyd

Du bør ALTID vælge en højtaler, som har fået gode anmeldelser for lyden. Det kan nemlig være fuldstændig lige meget, hvilken højtaler du køber, hvis du aldrig får den brugt. God lyd er alfa omega, og det er hele grunden til, at du køber en højtaler i første omgang. Lyden er svær at vurdere, når du køber på nettet, men du kan nemt finde tonsvis af anmeldelser på diverse tech-sider ved at søge på Google.